NIEUWS

2005 - 20042003 - 2002 - 2001 - 2000


WOENSDAG 22 DECEMBER 2004

 

BROSHIM houdt ermee op!

 

Het is mooi geweest. De vier bandleden hebben na goed overleg besloten het tijdperk Broshim af te sluiten. Na het laatste optreden van Broshim met de Grote Prijs van Nederland in een stampvolle Melkweg stopt de band op haar hoogtepunt.

 

De reden voor dit besluit is dat de muzikale wensen en verwachtingen van de bandleden onderling te veel uiteen zijn gaan lopen. Ieder zal nu zijn eigen muzikale weg gaan volgen, en al liggen deze wegen nog niet vast volgt hier alvast een kijkje in de toekomst:

 

Bas Bredius zal blijven ‘trommelen’ met een kleurrijke schare aan muzikanten, resulterend in een verzameling bizarre en obscure muziekstukken voor de geoefende luisteraar.

 

Marten Meij verzamelt nog wat gitaareffecten en synthesizers en zal zich storten op de productie van een electrorock-album dat zijn weerga niet kent.

 

Ronald de Jong wordt via vele jamsessies de meest gewilde bassist van Den Haag en zal te bewonderen zijn op allerlei podia in het gansche land.

 

Stefan Oosthof pakt zijn witte akoestische gitaar en gooit volgend jaar zijn eindeloze longinhoud in de strijd bij de singer/songwriter finale van de Grote Prijs van Nederland.

 

Maar het kan natuurlijk ook allemaal anders lopen, houdt ze echter in de gaten!

 

Voor Broshim zijn het vijf mooie jaren geweest en de band wil dan ook iedereen bedanken die de band in de loop der jaren op wat voor een manier dan ook hebben gesteund (de Delftgroep!), geholpen, toegejuicht, beluisterd, gezien, opgenomen (Ernst van Wageningen), geproduceerd (Eddy Steeneken), gewebmasterd (Dennis Vos), beschreven, gerecenseerd, bekritiseerd (RJB), uitgekotst, bejubeld, vervoerd, geprogrammeerd, gedraaid (GvdIJ!), gepromoot, en geinterviewd heeft. “Bedankt, jullie waren geweldig!"

 

Stefan 'Unplugged'  in het Paardcafé

 

Op 18 januari 2005 zal Stefan een aantal nummers uit zijn eigen repertoire ten gehore gaan brengen tijdens een Unplugged-avond in het Paardcafé. Natuurlijk zullen ook een aantal Broshimliedjes stripped-en-wel de revue passeren.. maar het optreden staat hoofdzakelijk in het teken van het ten gehore brengen van liedjes niet-gerelateerd aan Broshim. Stefan 'singer-songwriter-style'  ... nieuwsgierig? Kom dan op 18 januari 2005 naar het Paardcafé (aanvang 20.00).

 


ZONDAG 5 DECEMBER 2004

 

BROSHIM @ GPNL: Een welverdiende vierde plek!


Gisteravond was het dan eindelijk zover; alle muzikale ogen van Nederland waren voor 20 minuten even op Broshim gericht. In een vrijwel uitverkochte Melkweg streed Broshim voor de felbegeerde Grote Prijs van Nederland. Het was duidelijk dat de band er zin in had en het was dan ook even een vet kwartier lang onweer in de grote zaal van de Melkweg.

 

Ondanks de lovende kritieken ging de eerste prijs echter naar LEMONSEVEN.

De tweede plaats werd toegedeeld aan de band Momo's Return, derde werden de Melomanics en vierde, van de acht finalisten,  ... Broshim! Een meer dan goede middenmoot dus!Broshim werd genoemin het rijtje van meest potentiele band, beste live acts en meest vernieuwend.. maar een eerste plek leek helaas niet in het verschiet.

 

Voor wie het allemaal nog eens op zijn gemak na wil zien; op www.fabchannel.com staan live-registraties van de optredens van gisteravond, zo ook dus het optreden van Broshim!

 

Het was een geweldige avond en Broshim dankt hierbij dan ook iedereen die de moeite heeft willen nemen op Broshim te stemmen, te promoten, er die avond bij te zijn geweest en meer.. top!

 

Vanaf morgen staan de foto's van de avond op www.groteprijs.nl

dus ook dan nog even een impressie van de finale!


ZONDAG 28 NOVEMBER 2004

 

Broshim @ GPNL! Nog een paar nachtjes slapen...


De spanning stijgt en de gemoederen lijken niet meer te bedaren. Over een paar dagen is het zover en speelt Broshim de finale van de Grote Prijs van Nederland.
Zaterdag 4 december a.s. zal het 'muzikale geweld' in de Melkweg te Amsterdam vanaf 20.00 losbarsten. Het optreden van Broshim staat gepland om 21.40!

Het volledige rooster van de avond hebben we voor het gemak nog even digitaal voor je bijgesloten. Kaartjes voor de avond zijn nog verkrijgbaar aan de deur of via www.ticketservice.nl

 

Stemmen voor de GPNL; het kan nog steeds!

 

Via www.groteprijs.nl kun je nog steeds je publieksstem uitbrengen op je favoriete finalist. Als je via de site op de categorie pop/rock klikt, wordt je doorgelinkt naar een overzichtspagina met de artiesten van de avond van 4 december. Er kunnen wat geluidsfragmenten worden beluisterd en - het belangrijkste - je kan er stemmen op Broshim!

 

Optreden Broshim @ GPNL live te volgen via Fabchannel !

 

Kun je er helaas niet bij zijn tijdens de finale van de GPNL? Dan geen nood; het optreden van Broshim kun je live volgen via www.fabchannel.com. Check it out!

'Inside Broshim'  met Dorian Gray!

 

Het online-magazine Dorian Gray heeft onlangs alle bandgeheimen van Broshim bloot weten te leggen. Dit diepgaande interview kun je lezen op IN DE MEDIA.
Je kunt natuurlijk ook even een kijkje nemen op www.doriangrayzine.tk !

 

Stefan 'Unplugged'  in het 'Paard café'

 

Op 18 januari 2005 zal Stefan een aantal nummers uit zijn eigen repertoire ten gehore gaan brengen tijdens een Unplugged-avond in het Paardcafé.
Natuurlijk zullen ook een aantal Broshimliedjes stripped-en-wel de revue passeren maar het optreden staat hoofdzakelijk in het teken van het ten gehore brengen van liedjes niet-gerelateerd aan Broshim. Stefan 'singer-songwriter-style'.

Nieuwsgierig? Kom dan op 18 januari 2005 naar het Paardcafé (aanvang 20.00).

 

ZATERDAG 23 OKTOBER 2004

GPNL-update: Broshim 4 december in de Finale !

Ondanks de tweede plaats in de regiofinale is een paar dagen geleden bekend geworden dat BROSHIM met een wildcard toch tot de finale van de Grote Prijs van Nederland (GPNL) is doorgedrongen! De finale in het genre Pop/Rock, zal plaats vinden in de Melkweg op 4 december. Maak hier dus alvast een aantekening in jullie agenda! We kunnen jullie steun die avond goed gebruiken…

Stemmen, vanaf 1 november !

Om te bepalen wie van de acht bands volgens het publiek de beste band is, is het mogelijk vanaf 1 november jullie stem uit te brengen via www.groteprijs.nl. Zet dus ook deze datum in je agenda!
Stem zelf, maar vraag a.u.b. iedereen die je kent om ook een stem op BROSHIM uit te brengen. De publieksprijs liegt er namelijk niet om: € 1.000!
 

Behalve zelf te stemmen hopen wij natuurlijk dat jullie alle collega’s, studiegenoten, vrienden en vriendinnen, buurtgenoten, vage kennissen, ex-en, broers en zussen, papa’s en mama’s en andere familieleden ook vraagt een stem op BROSHIM uit te brengen,

Ook in de Melkweg zelf kunnen jullie nogmaals jullie stem uitbrengen. Dit kan echter alleen wanneer je tussen 7 en 8 uur al binnen bent.

VROEG KOMEN EN STEMMEN DUS!

Hou voor meer informatie onze website in de gaten.


WOENSDAG 13 OKTOBER 2004

Broshim ontvangt 'wildcard' voor finaleplek in Grote Prijs van Nederland!

Afgelopen weekend is bekend gemaakt dat de Haagse elektropopband Broshim is toegevoegd aan de finale van de Grote Prijs van Nederland. In de finale zal Broshim het onder andere opnemen tegen de bands JAG, Enbankement, Blend, Momo's Return en Melomanics, deze laatste band wist eerder de eerste plek te veroveren tijdens de Regiofinale West, waarin Broshim als tweede eindigde. De finale vindt plaats op 4 december in De Melkweg (Amsterdam). Ook kun je binnenkort een GPNL verzameld-cd verwachten, waarop alle mogelijke winnaars in de categorie Pop/Rock zijn vertegenwoordigd. Houd www.broshim.com of www.groteprijs.nl in de gaten voor meer nieuws omtrent het optreden van 4 december as.!

En dan dit...
Vanwege de stage in Limburg van gitarist Marten is het voor Broshim lastiger om zich voldoende op de finale én de overige optredens te kunnen focussen. Broshim heeft daarom besloten al haar optredens tot 4 december te laten vervallen en alle beschikbare tijd vrij te maken voor het toewerken naar de finale. De eerst twee volgende optredens in het Paardcafé (27 oktober) en Nederland3 (13 november) komen daarmee te vervallen.


ZONDAG 29 AUGUSTUS 2004

 

Broshim zet queste voor toetsenist voort..

 

Na wat spannende en wilde avonturen hebben toetsenist (woman)Ayser el Hadithy en Broshim besloten de muzikale wegen te scheiden. Broshim bedankt Ayser voor al zijn moeite en inzet van de laatste tijd... 'het was cool, ventje!' Dit houdt dus in dat de vacature van toetsenist met experimenteerdrift weer vacant is.

 

Ben je geinteresseerd? Meld je dan aan via info@broshim.com ! Wat zoeken wij? Iemand die niet schrikt van het exepriment en gaat voor een knallende mix van electro, pop en rock. Eigen inbreng verreist! Indien je meer info over de band wilt; ik zou zeggen.. check de website!  

 

Met de Bus naar de Regiofinale van de Grote Prijs van Nederland!

 

Voor de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland te Dordrecht (24 september as) heeft Broshim het plan een (touring)bus te huren, zodat iedereen die ons wil steunen op deze avond van vervoer wordt voorzien. De bus zal ergens vanaf het centrum van Den Haag naar Bibelot in Dordrecht en weer terug rijden. Geen extra stops dus. Aangezien het huren van een bus toch de nodige kosten met zich mee brengt willen we vooraf graag weten of er genoeg animo is om mee te gaan. De kosten p.p. voor de busrit heen en terug zullen 10 euro bedragen. De toegangsprijs voor de avond in Bibelot bedraagt overigens 7 euro (dit staat echter los van de 10 euro).

 

Om genoeg tijd te hebben om het één en ander te kunnen regelen willen we graag voor zondag 7 september een definitieve selectie maken van de mensen die mee willen met de bus. Indien er meer dan 30 personen mee willen geldt het 'die eerst komt, eerst maalt-principe'. Geef je dus tijdig op! Zodra voldoende personen zich hebben opgegeven, wordt de bus geregeld, ontvangen jullie een bevestiging en wordt iedereen gevraagd de 10 euro vooraf te betalen. Natuurlijk ben je vrij om ook al je vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen! Lijkt het je wat? Meld je dan nu aan via info@broshim.com !

 

Op eigen initiatief komen mag natuurlijk ook... 


MAANDAG 26 JULI 2004

Op vrijdag 30 juli as. zullen Marten en Stefan een akoestisch optreden verzorgen tijdens de allereerste editie van 'Roomservice #1', een reeks van huiskamer-optredens à la ' Live in the Livingroom'.

In de woonkamer van initiatiefneemster Zsuzsa Jonas (Micha Quin, Thump) zullen die avond ook optredens zijn van Christian Alsemgeest (Sarless), Arthur Marquard en Zsu Zsa Jonas zelf. Marten en Stefan zullen een korte set à vijf nummers ten gehore gaan brengen.

Lijkt het je leuk om erbij te zijn? Dan ben je om half negen van harte welkom op het volgende adres: Van Marumstraat 23, Den Haag

 

MAANDAG 19 JULI 2004

Datum Broshim @ Grote Prijs van Nederland bekend!

 
Op vrijdag 24 september as. zal Broshim op het podium van de Bibelot te Dordrecht zijn opwachting maken in de Regio-Finale van de GPNL.Tijdens deze avond zullen zes bands ieder een optreden van 20 minuten verzorgen. De jury zal uiteindelijk beslissen welke band er doorgaat naar de finale in Paradiso.
 
'Met de bus naar Broshim'.
 
Aangezien je niet zomaar wordt geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland, lijkt het ons een leuk plan er een extra bijzondere avond van te maken en daarvoor hebben wij jullie nodig! Woon deze avond bij en schrijf je nu in voor 'Met de bus naar Broshim'. Bij voldoende animo zal Broshim een bus huren waarmee we met zijn allen richting het Dordrecht zullen vertoeven en er een geweldige avond van zullen gaan maken. Meld je nu aan via info@broshim.com en meer info volgt.
 
Ergens in een woonkamer in Den Haag; Maartje en Stefan doen het 'stripped' ..
 
Op vrijdag 30 juli as. zullen Marten en Stefan een akoestisch optreden verzorgen in de woonkamer van initiatiefneemster Zsuzsa Jonas (Micha Quin, Thump). Die avond zal er een mini-festival a la 'live in the livingroom' worden georganiseerd. Marten en Stefan zullen een korte set a vijf nummers ten gehore gaan brengen. Lijkt het je leuk om erbij te zijn? Houdt dan de site in de gaten, want meer info volgt!


DINSDAG 6 JULI 2004

 

Broshim @ de Grote Prijs van Nederland 2004!

 

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat Broshim één van de regio-finalisten zal zijn die zullen gaan strijden voor de felbegeerde Grote Prijs van Nederland. Uit ruim 800 landelijke inzendingen werd Broshim tesamen met zo’n 30 andere bands geselecteerd voor de categorie Pop/Rock. Onder de gelukkigen bevinden zich o.a. Jag, 37Stabwoundz, Blo.Torch, Festina Lenté, Wiseguy en Melomanics. De regio-finale waarin Broshim zal spelen vindt waarschijnlijk plaats in september. Meer info hieromtrent volgt nog. Broshim werd geselecteerd naar aanleiding van de eerder dit jaar opgenomen single ‘Seventh of July’ welke de jury beoordeelde als ‘lekker poppy’ en ‘veelbelovend’. Zie www.groteprijs.nl.

 

Haags Pop Podium Live 2004

 

Op zaterdag 26 juni jl. vond het Haags Pop Podium Live Festival 2004 plaats in het Haagse Openluchttheater Zuiderpark. Kijk voor een foto-impressie bij FOTOS en op www.popfotograaf.nl, www.jollyfoto.nl en www.3voor12.vpro.nl/denhaag

 

De plannen...

 

Komende vrijdag, 9 juli, zal Broshim met de bands 2nd Place Driver en Chillburn een optreden verzorgen in het Musicon te Den Haag. Dit optreden vindt plaats in het kader van het Mp3-project ‘Evolution = Revolution’.

 

Dit samenwerkingsverband waarbij 14 bands de krachten bundelen d.m.v. een MP3 cd die gratis wordt geleverd bij de verkoop van de eigen (demo-)cd's. Al de bands hebben op hun eigen manier iets met rock en electronica. De cd staat momenteel zelfs op de 3e plek in de Lowlands top-25 van het NPI.

 

De bands die vrijdag zullen optreden onder de Evolution = Revolution vlag zijn: Chillburn, 2nd Place Driver en Broshim.

 

Dit optreden zal vwb de komende maanden voorlopig even het laatste zijn; de band gaat zich namelijk storten op een studio-avontuur. In het weekende van 17/18 juli as. zal in de Basementstudio een eerste stap worden gezet voor de opnames van een EP. De productie van deze EP ligt ondermeer in handen van inmiddels ‘vaste’ Broshim-producer Eddy Steeneken (Flemming).


DONDERDAG 24 JUNI 2004

Belangrijke wijziging Optreden Haags Pop Podium Live!


Zoals jullie waarschijnlijk niet is ontgaan speelt Broshim komende zaterdag, 26 juni, in het Haagse Zuiderpark tijdens het Haags Pop Podium Live Festival.

Oorspronkelijk zou Broshim om 16.00u gaan vlammen, maar door de EK-kwartfinale van het Nederlands Elftal (later die avond) zijn de tijden wat aangepast zodat een ieder vanaf de aftrap 'onze jongens' kan gaan supporten!

Dit houdt in dat Broshim om 15.30u !! zal gaan beginnen. Dus nogmaals; zaterdag 26 juni, Het Zuiderpark Openluchttheater, aanvang 13.00u, met om 15.30u BROSHIM!

Voor meer info zie http://www.listen.to/haagspoppodium !


ZONDAG 13 JUNI 2004

Broshim live op 'launchparty' Plugnation!

 
Zondag 20 juni speelt Broshim op het 'onlinefeest' van www.plugnation.nl. Plugnation is een nieuw opgezet online-muziekmagazine, waarbij je muziek kunt uploaden, beluisteren en beoordelen. Tijdens deze avond geeft de organisatie van Plugnation officieel het startsein voor het 'in-de-lucht' gaan van de website.

Naast Broshim zullen o.a. de bands Frozen Blue Christals en Brat een optreden verzorgen. Daarnaast zullen ook een aantal DJ's laten zien wat ze waard zijn achter de draaitafels.

Het geheel vindt plaats in strandcafe 'Strand', gelegen aan het Carlton Beach Hotel. Gratis toegangsbewijzen zijn te downloaden via www.plugnation.nl

zie OPTREDENS voor meer informatie


WOENSDAG 2 JUNI 2004
 
Nieuwe maand, nieuwe website....
 
Enige tijd geleden kondigden we al aan dat er een nieuwe website in ontwikkeling was. Omdat het uitwerken van een nieuwe website meer tijd in beslag gaat nemen dan verwacht, hebben we een 'overbruggings website' laten ontwerpen.. om jullie toch na al die jaren wat nieuws te bieden! Et voila; deze bekijk je dus nu.

Met dank aan Dennis Vos, de vaste Broshim-webmaster. Zoals je ziet is deze website nog 'under construction' en wordt er dus nog achter en voor de schermen nog hard gewerkt om deze site optimaal te krijgen.

Als je opmerkingen of vragen hebt, kun je deze mailen naar:
info@broshim.com of broshim@devosoft.nl


VRIJDAG 14 MEI 2004
 
Broshim interview op Stork On Air

Vanavond wordt Broshim in het programma Stork on Air van Radio West geïnterviewd door Cok Jouvenaar. Tijdens het interview zal onder andere gesproken worden over de nieuwe samenstelling van de band, de muzikale weg die de band ingeslagen is en de nieuwe reeks van optredens. Tijdens de uitzending zal Broshim ook een drietal nummers akoestisch ten gehore brengen. Stork ON Air is te beluisteren op Radio West (FM 89,03) en vindt plaats tussen 19.00 - 21.00.

Nieuwe opnames

Op 17 en 18 juli zal Broshim opnieuw de 'Basement Studio' ingaan om een start te maken met de opnames van een nieuwe EP, welke later dit jaar het daglicht zal zien. De twee studiodagen zijn onderdeel van het prijzengeld dat Broshim verkreeg door de Rijn en Wouden Popprijs in de wacht te slepen. Einde vorig jaar nam Broshim reeds de single '7th of July' in de 'Basement Studio' op.


ZONDAG 9 MEI 2004

Broshim op Haags Pop Podium Live 2004!

Zaterdag 26 juni as. zal Broshim een optreden verzorgen tijdens het Openluchtfestival Haags Pop Podium Live. Dit festival, dat de dag voor Parkpop wordt gehouden, vindt plaats in het Zuiderpark. Naast Broshim zullen er ondermeer optredens zijn van de bands Slau, Rebel, Subway, Lunar, Even Geduld, R.O.O.O.M. en Frezno Falls. De slotact van het festival is de formatie Bloody Buccaneers (Golden Earring tribute band).

Tijdens dit gratis toegankelijke festival zal geld worden ingezameld voor de 'Haagsche Stichting Samenlevingsopbouw Solidair'. Vrijwilligers van deze stichting delen in Den Haag zes dagen per week voedselpakketten en kleding uit aan mensen die dat echt hard nodig hebben. Meer info volgt.


ZATERDAG 24 APRIL 2004

4 + 1 = Broshim weer compleet!
Het heeft even geduurd, maar met de komst van Ayser achter de toetsen is Broshim weer helemaal compleet! Ayser neemt de plaats in van Hein Jan, die onlangs nog mocht schitteren tijdens de Diesel-U-Music Awards 2004. Binnen de muziekscene is Ayser (
www.ayser.tk) zeker geen onbekende; zo speelde hij eerder bij Fonkee Munkee, Mopion en Jap Fuse Project én heeft hij reeds opgetreden tijdens het Racism Beat it Festival, Pierpop en het Zeeheldenfestival. Eerder al nam Ronald de Jong (ex-Black Heart Betty) de plaats in van Reinder Brandsma.. en met het 'strikken' van Ayser is Broshim weer op volle oorlogssterkte!!

29 mei 2004: een weerzien met de Beachbattle
Op zaterdag 29 mei as. zal Broshim een bijzonder optreden verzorgen op het podium van de Beachbattle - Saturnus - te Scheveningen. Dit zal dan tevens het eerste optreden zijn waarbij Ayser zijn opwachting zal maken. Diezelfde avond zal ook EVA, zij stond onlangs nog in de halve finale van de Grote Prijs van Zuid Holland, een optreden geven. Voor meer info zie GIGS of
www.beachbattle.nl.

Broshim op VPRO's 3 voor 12
Onlangs zijn de leden van Broshim geinterviewd voor de regionale editie van het online-magazine VPRO 3 voor 12. Onder media kun je dit interview teruglezen én de foto bekijken die tijdens het interview is gemaakt!

DONDERDAG 25 MAART 2004

Broshim geselecteerd voor Diesel-U-Music 2004!
Nog maar net bekomen van de deelname aan én tevens het winnen van de
Rijn en Woude Popprijs 2004, is Broshim alweer geselecteerd voor een
volgende prestigieuze bandwedstrijd: Diesel-U-Music 2004!

Tijdens deze bandcompetitie krijgt aanstormend talent de mogelijkheid zich
te presenteren aan een deskundige jury en te strijden voor eeuwige roem!

Er zijn in totaal vier categorieën: Urban, Dance, Down-tempo en Rock.
Broshim is vanzelfsprekend ingedeeld in de laatste categorie en speelt op
VRIJDAG 2 APRIL
. Per categorie zullen uiteindelijk twee finalisten strijden
om die felbegeerde eerste plek. De finale wordt gespeeld tijdens een groot
evenement in het Amsterdam Olympisch Stadion ergens in mei.

Het prijzenpakket?
Een uitgebreid netwerk van partners staat garant voor een verdere
ondersteuning in de toekomstige carrière van de winnaars, die daarnaast
kunnen rekenen op een platform voor optredens. Naast die optredens op
podia, begeleiding in de media en styling door Diesel krijgt de winnaar ook
een uitgebreide intake, ondersteund vanuit het IMMF, waaruit zal blijken
waar de act exact behoefte aan heeft.
Het totale prijzenpakket vertegenwoordigd een waarde van ca € 10.000,-
Amen!

Waar en wanneer?
De voorronde van de categorie Rock wordt gespeeld in Winston Kingdom
te Amsterdam. Aanvang van optredens is 20.00 en er zullen die avond
zeven bands (ieder 20 minuten) een optreden verzorgen.
Zie
GIGS voor meer informatie over Winston Kingdom
of check
www.diesel-u-music.com !

We geven gratis kaarten weg!
De toegangsprijs voor de avond van 2 april bedraagt 5 euro.
Broshim heeft echter 20 gratis toegangskaarten gekregen.
De stem van het publiek telt deze avond mee, dus we kunnen jullie steun
goed gebruiken. Heb je zin in een gezellig avondje Amsterdam, een
gezellige avond muziek, kortom een avond Broshim?

Reserveer dan snel je gratis toegangskaart via info@broshim.com !


Optreden Musicon (1 mei 2004) gecancelled!
Helaas heeft Broshim het optreden op 1 mei in Musicon moeten afzeggen.
Reden hiervoor is dat de band niet in voltallige bezetting op het podium
kan verschijnen. Later dit jaar volgt de herkansing. De optredens van Eva
en Studmuffins in het Musicon gaan echter wel gewoon door!


Foto's + artikel Rijn en Woude Popprijs nu online!

Wil je meer weten over hoe het er die bewuste finaleavond aan te ging?
Zie dan
PICS voor foto's en MEDIA voor een krantenartikel over Broshim en
het winnen van de Popprijs.


29 mei; een semi-akoestisch weerzien met de Beachbattle

Op 29 mei zal Broshim een intiem semi-akoestisch optreden verzorgen in
de Saturnus te Scheveningen. Zoals inmiddels bekend is, kan de
Beachbattle van dit jaar (ten gevolge van geluidsoverlast) geen
doorgang vinden.

Ter vervanging organiseert de organisatie van de Beachbattle nu een
aantal bijzondere akoestische optredens.

Zie www.beachbattle.com !

 


ZONDAG 14 MAART 2004

Broshim wint Rijn en Woude Popprijs 2004 !

Afgelopen zaterdag heeft Broshim tijdens de finaleavond de eerste plaats van de Rijn en Woude Popprijs weten te bemachtigen. Daarmee liet de band mede-finalisten Zooma, Desire1 en Yekko achter zich.

Volgens de jury blonk Broshim uit in haar podiumpresentatie, muzikaliteit en composities. De optredens waren gisteren overigens live te beluisteren op Radio Rijnwoude. Naast eeuwige roem heeft Broshim ondermeer enkele dagen opnametijd in een professionele studio weten te bemachtigen.

Voor meer info, foto's en het juryrapport van de finaleavond kun je www.rijnenwoudenpopprijs.nl in de gaten houden!
Met dank aan de organisatie, die zijn zaakjes goed op orde had!

Broshim 'over de grens'......

De band is onlangs opgepikt door het Vlaamse E-muziekmagazine Rockmusicsite (
www.rockmusicsite.be), zij hadden ondermeer het volgende over Broshim te melden:

'Een paar jaar geleden mocht ik de demo van deze vriendelijke groep uit Den Haag bespreken en toen voorspelde ik dat we in de toekomst nog veel van deze groep gingen horen. Het is niet echt snel gegaan, maar het ziet er naar uit dat Broshim zich stilletjesaan een weg naar de top aan het werken is.'

Zie MEDIA voor de volledige recensie!

 


MAANDAG 8 MAART 2004

Finale Rijn & woude Popprijs

Komende zaterdag, 13 maart 2004, speelt Broshim in de finale van de
Rijn en Woude Popprijs. Hierbij neemt Broshim het op tegen de bands
YEKKO, Desire1 en Zooma.

De winnaar van de juryprijs krijgt studiotijd om professioneel een
aantal nummers op te nemen.
De winnaar van de publieksprijs staat
op vrijdag 2 april 2004 in het voorprogramma van
Rowwen Hèze in
De Ridderhof, Koudekerk a/d Rijn.

Wil je dit 'feest' bijwonen en Broshim naar die eerste plek toejuichen?
Kijk dan bij
GIGS voor meer informatie.

Evolution = Revolution: MP3-project

Na geslaagde samenwerking met diverse Haagse bands onder de noemer
Blue Skies Ahead, gooit Broshim het nu op landelijke 'samenwerking'.

Broshim neemt deel aan het project 'Evolution = Revolution'.
Opgezet door de bands Chillburn en 2nd Place Driver is het doel het
landelijk verspreiden van elkaars muziek. Naast eerder genoemden,
vind je op deze verzamel-cd ook muziek van Linked, Melomaniacs,
Slow Poke Rodrigo, Destination Zero, Sofa, Mr. Love & The Stallions,
9 Days Wonders en Skeem!

Bij elke eigen cd van de deelnemende bands wordt een exemplaar
van de Evolution = Revolution-cd bijgesloten, in de hoop zo meer
naamsbekendheid te kunnen geven aan elkaars muziek.
Het thema van het project is 'rock meets Electronica'.

Zie verder onze
'links'-pagina


Nieuwe website in ontwikkeling

Achter de schermen wordt er op het moment hard gewerkt aan een
nieuwe website, die er in zijn totaliteit anders uit zal gaan zien als
de huidige. De verwachting is dat het eea ergens in juni online zal
en kan worden gezet. Maar eerst gaat er nog een hoop tijd in het
ontwerpen zitten. We houden jullie op de hoogte.


Vacature 'toetsenist' nog steeds vacant!

Broshim is nog steeds op zoek naar een geschikte toetsenist.
Geïnteresseerden kunnen een e-mailtje sturen naar
info@broshim.nl

 



DINSDAG 13 JANUARI 2004

Ronald a.k.a. bassist a.k.a. Broshim vindt nieuwe Bassist!!

YES! We hebben een nieuwe muzikale held in ons midden: Ronald de Jong, nog niet zo lang geleden vaste bassist van de Haagse rockband Black Heart Betty, is vanaf heden onze vier-snarenkunstenaar (bassist dus). Zijn 'overstap' naar Broshim heeft er alles mee te maken dat Ronald toe was aan een nieuwe uitdaging, een die beter aansloot.. sluit.. op zijn eigen muzikale interesses en stijl van spelen. En we zijn dan ook erg blij dat hij hierbij heeft gekozen voor Broshim!

Tsja, en dan hoort er natuurlijk ook even een korte introductie van de persoon Ronald (spreek je uit als roo-nahlt).

Ooit op een blauwe maandag begonnen als gitarist, kwam hij er al snel achter dat bassen meer in zijn straatje lag... want "als mensen dansen, dan dansen ze op het ritme van de bas!" (hmm) Niet van de open-podia af te branden, ontwikkelde Ronald al snel een redelijk brede interesse voor diverse muziekstijlen, toch haalt hij zijn grootste muzikale invloeden uit bands als Starsailor, The Strokes, R.E.M., en G-Love and The Special Sauce.

Kenmerkend aan zijn basspel is een zware reperterende sound.. Zijn echte serieuze bandervaring heeft Ronald opgedaan bij de Groningse band Koud Vuur en na zijn vertrek uit het noorden des lands dus in de band Black Heart Betty.

Dat was en is Ronald in een notedop .. hoe oud 'ie is en hoe 'ie er uberhaupt uitziet? Tsja.. voor sommigen een vraag, voor anderen een weet. Dat wordt dus afwachten tot het eerstvolgende optreden.

We zijn dus bijna weer compleet...

OH, GIJ GENIALE TOETSENIST; WAAR ZIJT GE?
HEBT LEF EN SLUIT JE AAN BIJ BROSHIM!