DE BAND

Elektropop uit den Haag

In 2000 is de Haagse elektropopband Broshim opgericht en heeft zij zich weten te ontpoppen tot één van de meest opvallende popacts uit Den Haag. Met de kenmerkende vocalen van Stefan en de karakteristieke hoofdrol voor synths wordt Broshim inmiddels gezien als één van de ambassadeurs van de Nu Wave-stroming.

Invloed(en)
De Nu Wave van Broshim valt het beste te omschrijven als een cross-over tussen ’80-muziek, New wave en Britpop, met voorbeelden als A-ha, Coldplay en The Cure.

Pinkpop en andere festivals
In 2003 wist Broshim een finaleplaats voor de Beachbattle te bemachtigen, de op één na grootste bandwedstrijd van Nederland, én de wedstrijd uiteindelijk als winnaar af te sluiten. Als gevolg van het samenvallen met de finaleavond van de Beachbattle besloot Broshim haar finaleplek voor Waterproof, de bandwedstrijd voor het Waterpopfestival, af te staan. Eén van de hoogtepunten voor Broshim tot nu toe is echter het optreden op de Essent-stage tijdens Pinkpop 2002, hoewel (door Jan Douwe Kroeske) aangekondigd als ‘Toshiba’. Het jaar erna mocht de band onder andere deelnemen aan de Grote Prijs van Zuid Holland, Kaderock en het Hommerson Winnaarsfestival. Daarnaast heeft Broshim als een van de weinige bands de eer gehad twee achtereenvolgende jaren (2002 & 2003) deel te mogen nemen aan het Plein Open festival in de binnenstad van Den Haag. In juni 2004 was Broshim te beschouwen op het Haags Poppodium Live, de prestigieuze opwarmer van Parkpop.

Single
In november 2003 is de single ‘Seventh of July’ uitgebracht. De opnames van deze single vonden plaats in de Basement Studio te Den Haag en waren onderdeel van het prijzenpakket voor het winnen van de Beachbattle. Een jaar eerder werd de demo ‘Wall of Fame’ uitgebracht, eveneens opgenomen in de Basement Studio en medegeproduceerd door Tim Akkerman (Di-rect).

Toekomst
Maart 2004 wist Broshim als winnaar van de eerste Rijn en Wouden Popprijs uit de bus te komen. De prijs, twee dagen studiotijd, zal in de loop van 2004 worden ingezet voor de productie van een EP. De opnames zullen wederom plaatsvinden in The Basement Studio en de productie zal in handen zijn van Tim Akkerman en Eddy Steeneken (Flemming). Inmiddels is Broshim ook geselecteerd voor de regio-finale van de Grote Prijs van Nederland, welke in september van dit jaar zal gaan plaatsvinden.

Nieuwe samenstelling
Met de komst van een nieuwe bassist en toetsenist maakt Broshim in 2004 een nieuwe start. Broshim bestaat uit zanger Stefan, gitarist Maartje, drummer Bastiaan, Toetsenist Ayser en bassist Ronald.

Broshim bestaat uit:

Stefan Oosthof -  vocals, akoestisch gitaar
Marten ‘Maartje’ Meij -  gitaar, effecten, achtergrond vocalen, kazoo, beatring
Bastiaan Bredius -  drums, percussie
Ronald de Jong -  basgitaar